2/14/2019

GIGS | VALOA FESTIVALILTA VALOA PIMEYTEEN

Viime viikonloppuna juhlittiin Valoa - festivaalin kymmenenvuotista taivalta Tampereen legendaarisimmilla keikkapaikoilla. Kahteen päivään mahtui lukuisia hienoja keikkoja niin entuudestaan tutuilta, kuin myös tuntemattomiltakin artisteilta, sekä uusia ja vanhoja ystäviä, joiden kanssa jakaa elämän ilot ja surut.
IISA
 

Perjantai-iltana Pakkahuoneen lumoitsi syksyllä Päivii, Oitä - levyn julkaissut iki-ihana Iisa, jonka keikat lämmittää aina sekä mieltä, että sydäntä. Muutama vuosi sitten. Syksyllä 2017 julkaistussa postauksessa kirjoitin siitä, kuinka Iisa säteilee positiivista energiaa yleisöön ja saa klubin kuin klubin täyteen silminnähden onnellisena tanssivia ja mukana laulavia ihmisiä. Se taito ei ole kadonnut minnekkään, vaan pikemminkin kasvanut matkan aikana.


SITOI

Allekirjoittanut on seurannut Skorpionin SITOI'n uraa alkumetreiltä asti, ja nähnyt kyseisen artistin kerran aikaisemmin, viime syksynä. Sitoi on lyyrillisesti nerokas ja kiehtova. Tällainen musiikki toimii parhaiten livenä, intiimin tiiviissä klubi-tilassa.

Sitoin setin aikana ei oikein tiennyt, että mihin suuntaan katsoisi, ettei mitään vaan mikään mitä lavalla ja sen ympäristössä tapahtui, ei menisi ohi. Mielettömän hyvin rakennettu show, jossa kaikki palaset tukivat toisiaan.

ROSITA LUUItselleni entuudestaan tuntemattoman Rosita Luun keikan voisi tiivistää täydellisesti sanaan: ihana. Ja se kertoisi kaiken. Veikeää indiemäistä poppia ja sanoituksia, jotka tuntuu paineena rintalastan alla. Rosita Luun, sekä Sitoin keikkojen aikana koin eräänlaisen ahaa - elämyksen. Suomen kieli toimii ja taipuu erittäin hyvin tämän tyyliseen musiikkiin.


ONNI BOI

Yksi eniten odottamistani keikoista oli Onni Boi, jonka näin ensimmäisen kerran lokakuussa Lost in Musicissa, kiitos YleX'n Uuden Musiikin X - ohjelman Ida Karimaan suosituksen. Vaikka keikan alussa oli pieniä teknisiä ongelmia, ne unohtuivat alta aika yksikön, kun vauhtiin päästiin.

Allekirjoittaneen takana keikan aikana seissyt naisporukka kehui kovaan ääneen vikassa kuvassa olevan soittajan kiharoita - ja pakko sanoa, että niitä tuli ihasteltua itsekin! Keikan aikana kuultiin myös uutta materiaalia, joka kuulosti ihan törkeän hyvältä! Ja jos en ihan väärin muista, niin uusi biisi ja video tulossa niinkin pian, kuin ensi kuussa! Tarkempaa tietoa varten suosittelen seuraamaan Onni Boin Instagramia.

--

Toinen kattaus viikonlopun aikana nähtyihin keikkoihin ilmestyy viikonloppuna! Sitä odotellessa kannattaa käydä tsekkaamassa Valoa Festivalin Instagramista, sekä Facebookista muiden kuvaajien otoksia!

0 kommenttia:

Post a Comment