1/24/2018

THOUGTS | TRAVEL IS THE ONLY THING YOU BUY THAT MAKES YOU RICHER

ENGLISH VERSION BELOW!
Spaces http://writtenbyneea.blogspot.fi/search/label/Austria http://writtenbyneea.blogspot.fi/search/label/Emilia http://writtenbyneea.blogspot.fi/search/label/Emilia http://writtenbyneea.blogspot.fi/search/label/Emilia


    Vietimme Emilian kanssa vajaan viikon Itävallan Linzissä viime syyskuussa. Yksi aamu sää oli todella sumuinen, joka innoittikin meidät lähtemään pienelle kävelylle. Pinterest ja Instagram on täynnä kuvia lauseilla: "Travel is the only thing you buy that makes you richer", ja edellisen lauseen mukaan nimettyjä blogipostauksiakin löytyy varmaan enemmän kuin jaksaa laskea. Mutta kaikessa kliseydessään tuo lause on totta.

Varmasti jokainen joka on reissannut vähänkään enemmän tietää, että jokainen matkustuspäivä ei ole täydellinen, vaikka somessa sen voi naamioida näyttämään siltä. Ongelmia kommunikoinnin kanssa, eksymistä kartasta huolimatta, huono sää, you name it. Eihän arkikaan ole aina kivaa, vaan välillä se on huonosti nukuttuja öitä ja liian aikaisia aamuherätyksiä, myöhässä olevia busseja tai käyntiin lähtemätön auto. 

Olipa matkalla ongelmia tai ei - kaikki reissut kasvattaa ihmisenä, ainakin minua. Ihan sama onko kyse siitä, että matkustan Tampereelta viikonlopuksi Helsinkiin, tai menen käymään koti-kotona Rukalla, tai jossain Suomen rajojen ulkopuolella. Tien päällä tai kohteessa voi tapahtua ihan mitä tahansa, mutta silti palaan jokaiselta reissulta vähintäänkin rentoutuneena ja jotain uutta oppineena. 

Ja jotenkin kotia ja niitä tuttuja maisemia alkaa arvostaa paljon enemmän, kun käy välillä poissa. Kummasti sitä välillä harmaata ja takkuilevaa arkea alkaa arvostaa, kun ottaa välillä lomaa siitä. Suosittelen kaikille pieniä pysähdyksiä arjessa, ihan sama missä elämäntilanteessa olet: se piristää.

ENG:

Me and my friend Emilia spent a week in Linz, Austria last September. One morning there was fog everywhere, and it inspired us to go for a little walk. Pinterest and Instagram are full of pictures with a sentence: "Travel is the only thing you buy that makes you richer", and more blogposts named after that sentence than you care to count. But in all that clichéness that sentence is true.

I'm sure that everyone who has traveled much knows, that every travel day isn't perfect, even though you can fake it to look like it in social media. Troubles with language, being lost, bad weather, you name it. Weekdays aren't always rainbows&sunshines, sometimes they are nights slept badly and mornings when you have to wake up too early, busses that are late or a car which doesn't start.

Whether there's trouble in a trip or not - every trip grows you as a human, or at least me. It doesn't matter that do I travel from one city to another in my country or go to abroad. On the road and in the travel's location it doesn't matter what happens - every trip I've took, I've come back relaxed and with knowledge of something new.

Somehow you start to appreciate your home and the familiar views and places, when you go away once in a while. And you start to appreciate the grey and not-always-perfect weekdays if you take a break from it every now and then.

I highly recommend that everyone takes little breaks from their lifes, no matter which their life situation is: it lightens up your mood

17 kommenttia:

 1. Oi miten kivasti toteutettu postaus! :)

  http://www.jeannays.fi

  ReplyDelete
 2. Mukava postaus, tiiän kyllä mitä meinaat tällä sinun lausahduksellasi mistä tässä puhut. Mä myös joskus oon käynyt Itävallassa, Viennassa ja se oli myös huima kokemus kun ei menty millään ketjumatkalla, vaan päätettiin itse kohteet, hotelli ja lennot ja liikuttiin vapaana mikä milloinkin kiinnosti :)

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vienna on kyllä kiva kaupunki, pitäisi joskus kyllä käydä sielläkin ihan kunnolla, viime syksynä tuli vaan tsekattua nopeasti kaupunkia ennen lentoa Suomeen. Jep, omatoimimatkat on ihan parasta kun saa itse päättää mitä tekee ja milloin, en varmaan ikinä pystyisi lähtemään pakettimatkalle.

   Delete
 3. Oon harkinnu tässä parin päivän aikana reissua jonneki muualle ku ruotsiin ja tää sun postaus sai kyl sille päätökselle että pakko valita joku kaupunki jossa vierailla tän vuoden aikana. Köpis ja Lontoo on ollu suuressa mietinnässä.
  Tosi kiva postaus ja ihanat kuvat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi ihanaa, että pystyin "vaikuttamaan" sun päätökseen! Munkin tän vuoden reissulistassa on Kööpenhamina, oon jo pitkään halunnut mennä sinne, joten tänä vuonna pakko lopettaa haaveilemasta ja oikeesti mennä. Ja kiitos!

   Delete
 4. Oon ihan samaa mieltä sun kanssa! Tosi ihana postaus ♥ Matkailu on ihan älyttömän kivaa, rentouttavaa, avartavaa ja opettavaa.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  ReplyDelete
 5. I really like your post! We should see the best in each situation and I love that you girls got inspired by the fog!

  ReplyDelete
 6. Tää on niin totta, että rahat kannattaa sijoittaa elämyksiin, ei tavaroihin.
  Me toteutamme sitä maabongausharrastuksen innoittamana ja aika monta matkaa per vuosi tulee tehtyä :-)

  ReplyDelete
 7. Tavarat on tosiaan katoavaista, mutta muistot säilyvät. Ainakin sellaiset merkittävät. Ollaan siinä mielessä onnellisessa asemassa, että voidaan matkustella ja nähdä maailmaa, paljon on niitä, jotka eivät edes pysty haaveilemaan sellaisesta.

  ReplyDelete
 8. Aivan totta! :) Ihania kuvia :)

  ReplyDelete
 9. I love that quote, it is SO good! And these photos are gorg! You have beautiful hair!!

  ReplyDelete
 10. I honestly don’t think I’ve ever heard this quote but i couldn’t agree more. I don’t get to travel as often as I like but when I do I always come back better than when I left.

  ReplyDelete