1/01/2018

GIGS + THOUGHTS | MATALAPAINE - KELOJA IHMISSUHTEISTA JA ITSEVARMUUDESTA

IMG_0997 IMG_1020 IMG_1031 IMG_1025m
Viime vuoden puolella oli Tavastia ja Ibe ystävineen. Näihin ystäviin lukeutui myös Nummelasta lähtöisin oleva MELO, jonka EP Matalapaine näki päivänvalon vuoden 2018 ensimmäisenä päivänä. Allekirjoittaneen valokuvaus-identiteetillä oli vähän itsetunto-ongelmia pistää näytille liike-epäterävyyttä ja kohinaa sisältäviä kuvia, mutta näissä kyseisissä kuvissa olevan miehenalun sanat: "Hyvii flikkei, punk rock fuck a tarkennus." rohkaisi näiden julkaisuun. Kiitos

MELO'n setin aikana Tavastialla kelasin pienessä mielessäni sitä, että kuka tää jäbä on ja mistä tää on tullut. Matalapaine - julkaisulta löytyvät biisit, joita klubilla kuultiin, nimittäin osui ja upposi allekirjoittaneeseen hyvällä tavalla.

Jos jotain opin viime vuonna niin se oli kysymisen jalo taito. Sillä, että uskaltaa avata suunsa nimittäin saavuttaa aika paljon.

"Rakkaus sai mut ihan shokkiin""Ai ettäkö huudanko? En pyöräytä kyyneltäkään, sisältä kuollu jo, mut et sä sitä nää.", "Sä et halunnut mua kun mä olen alhaalla, muista ettet haluu mua enää ku mä oon laavaa." Muun muassa seuraavanlaisia laineja sisältävä Matalapaine, kertoo muun muassa ihmissuhteisiin ja itsevarmuuteen liittyvistä keloista, joita artisti on pyöritellyt levyä tehdessään. 

"Vaikka joku teksti saattaa kuulostaa katkeralta tai kyyniseltä niin se ei välttämättä oo 100% se mitä mä oikeesti oon. Se on vaa raakaa tunnetta mitä oon just sillä hetkellä tuntenut ku ollaan äänitetty." 
Tämän fiksun kelan MELO heitti mulle, Skorpionin kautta julkaistusta levystä puhuessaan. Viime aikoina oon puhunut monen musaa tekevän tyypin kanssa just tästä aiheesta. Suurimmalla osalla muusikoista biisit ja niiden ideat tulee omasta elämästä ja kokemuksista, mutta silti biisejä kuunnellessa ei voi tehdä mitään johtopäätöksiä siitä ihmisestä biisin esittäjästä. I can't stress this enough, kuinka tärkeetä on musiikin kuuntelijana ymmärtää tuo quotattu. 

Kaikki levyllä oleva matsku on 4eva ja Kuiva H - nimisten tuottajien, sekä MELO'n itsensä käsialaa. Fiitti-osastolta löytyy hämmentävän paljon mun viime aikaisissa postauksissa esiintynyt Versace Henrik biisillä "Tajuton", ja IBE "Kuolleita Kelloja" - biisissä. Alunperin koko julkaisulla ei pitänyt olla yhtään fiittaajaa, mutta ne syntyivät ihan kuin itsestään, Skorpionin kautta julkaiseva IBE'n ja itsenäinen Versace Henrikin ollessa niitä ihmisiä, jotka on jeesannut MELO'a musahommissa. Noi kaksi biisiä on kovia jo ihan ilman fiittejä, mutta niiden kanssa ne on kovempia, eli biiseihin sopivat vierailijat on todellakin kyseessä!

"Tää kuulostaa varmaa kliseelt mut tärkein juttu kaikes on se et ei välitä mitä muut kelaa siit mitä tekee." 

Matalapaine - EP kuulostaa todellakin siltä, että MELO ei oo kuunnellut muiden (negatiivisiä) mielipiteitä ja sen takia viisi biisiä sisältävä julkaisu onkin ihan törkeen hyvä! Mä arvostan kaikista eniten nuoria kavereita, jotka tekee just sitä mikä tuntuu niistä hyvältä. Soundcloudista lähtöisin olevissa räppäreissä, ja levylafka Skorpionissa on tulevaisuus.Ja vielä menovinkkiä tälle perjantaille, nimittäin Matalapaineen EP-julkkarit Kutosella! Messissä MELO'n lisäksi Marble Gang ja Pajafella. (Ja  ehkä allekirjoittanut kameran kanssa, mutta minä en ole nähtävyys.)

9 kommenttia:

 1. Melon musiikki taitaa olla minun ikäiselleni vierasta. Uskon niin kuin sinäkin, että muusikoilla uudet kappaleet tulevat omasta elämästä. Hyvää uutta vuotta sinulle.

  ReplyDelete
 2. Olipas mielenkiintoinen postaus ja minulle ihan uusia musiikkituttavuuksia!

  Kivaa alkanutta uutta vuotta :)

  ReplyDelete
 3. Enpä ollut minäkään ennen kuullut MELOsta. Nyt kuuntelin näitä linkittämiäsi biisejä. Taidanpa tietää, mitä huomenna kuuntelen Spotifysta. Kiitos suosituksesta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa kuulla, että tällaisten postausten kautta pystyy esittelemään ihmisille uusia tuttavuuksia musiikin saralla :).

   Delete
 4. Kiitti uudesta tuttavuudesta. MELO kuulostaa mahtavalta! Tykkään hänen tyylistään :)

  ReplyDelete
 5. Ootpa saanu onnistuneita kuvia! :)

  http://worldbypinja.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 6. Hei musta toi toka kuva on just tunnelmallinen! Hyvää tekstiä taas Neea, meitsi suuntaakin nyt katseensa kohti Youtubea ja MELOn biisejä. :--)

  ReplyDelete
 7. Kivoja kuvia ja kiva huomata että joku muukin tykkää käydä keikoilla :)

  http://kultakehykset.blogspot.fi/

  ReplyDelete