5/29/2019

MITÄ OON KUUNNELLUT VIIME AIKOINA?

LAURI HAAV - NYT JA HETI EP

Alkuvuodesta PME'lle signattu jyväskyläläinen Lauri Haav julkaisi ihastuttavan Nyt ja Heti EP'n tämän kuun alussa. Muun muassa parisuhdeongelmia ja omaa minäkuvaa käsittelevän EP'n biisikirjon laajuus yllätti: Kilipää steelo & Onksul Todisteita (feat. Tohtori Getto & Gettomasa) kaltaisia biisejä, jotka toimii klubiympäristössä paremmin kuin hyvin, sekä unenomaisen letkeitä, The Weekend - vibaisia biisejä, jotka sopii täydellisesti yksinäisten perjantai-iltojen taustamusiikiksi. Allekirjoittaneeseen iskee kaikista eniten sellaiset bisiit, jotka saa ajattelemaan. Tästä syystä mun omat henkilökohtainen lemppari tältä EP'ltä on Öisin. Välillä on nimittäin vaikea löytää sanoja päässä pyöriville keloille, ja kun löytää jostain biisistä tarttumapintaa, on vähän helpompi hengittää. Tulee nimittäin tunne siitä, että ei oo yksin ajatusten kanssa.


Jyväskylä on biiseissä kuuluvan murteen lisäksi vahvasti edustettuna EP'llä. Biisien tuottajalistalta löytyy kaksi nimeä - kumpikin Jyväskylästä: Ruuben, sekä Aaro630, jonka 55 - biisistä kirjoitin viime keväänä.
GOODJOBLARRY, MUSTA HANHI, FETTI, SLUSHHER - KARKUUN

Karkuun - biisin omaperäinen ja hetkittäin jopa tummanpuhuva soundi on se mistä turkulaisen tuottajan GoodJobLarryn tunnistaa. Kyseinen biisi on alunperin syntynyt viime kesänä erään korkelta lauletun kertsin omaavan emobiisin inspiroimana.  Kun ajatus tuottajalevyn tekemisestä konkretisoitui, kovalevylle unohtunut biisi hioutui lopulliseen muotoonsa.
Allekirjoittaneen kirjoissa ja kansissa tämä biisi on yksi tämän kevään kovimmista julkaisuista. Jo ihan sen puolesta, ketä tätä biisiä on ollut tekemässä. Turun musaskene elää ja voi hyvin, kiitos tälläkin biisillä kuultavien Mauno Gang'in Mustan Hanhen ja Fettin, joilta on tänä keväänä tullut mielenkiintoisia julkaisuja. Tietenkään unohtamatta tuottajana paremmin tunnettua Slushheria.
MUSTA HANHI - HENGITTÄÄ (FEAT. ROBBA)



Musta Hanhi julkaisi toukokuun alussa pitkästä aikaa uutta musiikkia. Jo ensimmäisellä kuuntelukerralla Hengittää – biisi aiheutti kylmät väreet ja meni ihon alle. Juuri noista syistä biisi onkin ollut kovassa soitossa koko kuukauden ajan. Kyseisellä biisillä on  fiittaamassa Robba, joka oli ainakin allekirjoittaneelle uusi tuttavuus. Fiittivalinta on erittäin onnistunut, koska se tekee tästä biisistä tasapainoisen ja toimivan kokonaisuuden.
”Ahdistusoireit,
yks varjo lisää.

Haluun vaa olla

Haluun hengittää”
”Huukki kertoo siitä pitkästä hetkestä, kun on pakko huutaa happee ja haluut vaan olla”
Varmaan aika moni osaa samaistua siihen fiilikseen, kun sä olet niin poikki ja sen takia sä et halua tai edes jaksa mitään, muuta kuin vain olla. Ja jos sä et käsittele sitä asiaa, mikä aiheuttaa ahdistusta > siitä tulee yksi varjo lisää. Ikään kuin loppumaton oravavanpyörä.
”Omalla kohdalla paras kanava purkaa viboja on musiikki ja tää biisi oli vaan tehtävä”, näin totesi Musta Hanhi, kun kyselin biisin luomisprosessista. Niin kuin biisin lyriikoista voi päätellä, ”Hengittää” – biisi on tehty vaikeana ajanjaksona, ja sen tekeminen on toiminut terapiana.


SLIKI & HAMUELOS - LOUKKU (prod. Salahpolo)

Kesäbiisi! Tämä oli se ihan ensimmäinen ajatus, kun kuulin Slikin & Hamueloksen uuden biisin ”Loukku”. Kesällä 2018 Monspin kautta debyyttilevyn "Memento", julkaisseen kaksikon uniikki r&b - vivahteinen soundi on alusta asti kiehtonut. Ja nimenomaan se kontrasti mikä tämän kaksikon biiseissä on: biitit on hyväntuulisen keveitä, kuin kesäpäivät ja silti sanoituksissa pystytään käsittelemään painaviakin asioita.
Loppusyksystä tehty Loukku kertoo voimakkaasta ihastumisen/rakastumisen tunteesta, johon kuulijan on helppo samaistua ikään tai sukupuoleen katsomatta. Soundin ja sanoman puolesta biisi sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen: perjantaiyöhön sekä sunnuntai-aamuun. Sekä niihin pimeisiin yksinäisiin öihin ja sateisiin ikkunoihin.
Kesällä Sliki&Hamuelos on mahdollista bongata ainakin tänä perjantaina (31.5.) Bites Backyardin kesäkauden avajaisissa Helsingissä. Rare x The New Fresh – kiertue tuo kyseisen kaksikon Jyväskylään 7.6. monien muiden ajankohtaisen ja mielenkiintoisen artistin kanssa.


Jos haluat pysyä ajan hermoilla muun muassa siitä milloin tulee uutta musaa ja missä muualla heidät on mahdollista nähdä keikalla tänä kesänä, ota Instagramissa @slikihamuelos sekä @skorpioni - tilit seurantaan.

Jens Zittingin tekemän videon Loukku - biisistä pääset tsekkaamaan tästä alta!

0 kommenttia:

Post a Comment