11/01/2016

THOUGHTS | 3+1 TIPS TO CREATIVE PEOPLE


IMG_2747

Written by Neea - blogi on ollut pystyssä vähän yli vuoden päivät. Sen kunniaksi on siis aika paljastaa blogin kirjoittajasta jotain uutta, mutta sitäkin mielenkiinnottomampaa. Tykkään lukea. Multa ei kannata kysyä, että minkälaista kirjallisuutta luen, saatikka mikä mun lempikirja on, koska luen kaikkea romaaneista elämäkertoihin ja lempikirjoja on tämän takia siunaantunut vino pino.

Tämän postauksen ei ole kuitenkaan tarkoitus olla allekirjoittaneen elämäkerta siitä miten innostuin lukemisesta, vaan lyhyt ja ytimekäs lista kirjoista, joista itse olen kokenut saavani ahaa-elämyksiä, tai jonkinnäköistä inspiraatiota.


1. PAULO COELHO - THE ALCHEMIST

IMG_2743

"When you want something all the universe conspires in helping you to achieve it." (Paulo Coelho, The Alchemist)

Paulo Coelho on ehdottomasti mun suosikkikirjailija ja Alkemisti yksi muhun eniten vaikuttaneista teoksista. Kirjan tarina on jo yksistään sen verran puhutteleva, että jo ihan sen takia suosittelisin kaikkia lukemaan tämän kyseisen teoksen.

Alkemistissa on ylläolevan sitaatin lisäksi monia muita lausahduksia, jotka sopivat eritoten ihmisille, jotka käyttävät vapaa-aikaansa tai työskentelevät luovalla alalla. Miksi mä sitten suosittelen tätä juuri luoville ihmisille, enkä yleisesti jokaiselle? Henkilökohtaisista syistä.

Aina välillä on ollut hetkiä, jolloin oon lakannut uskomasta omaan valokuvaukselliseen osaamiseen. Hyvien kuvien luominen on todella vaikeaa siinä vaiheessa, jos ei usko omaan osaamiseensa.

Alkemisti on se kirja, josta mä saan kerta toisensa jälkeen voimaa uskoa omaan tekemiseen ja siihen, että jos mä haluan jotain tarpeeksi kovasti niin mä tulen löytämään tavan saavuttaa haluamani ennemmin tai myöhemmin.

// Paulo Coelho is definitely my favorite author and The Alchemist has been a big influencer for me. The Alchemist's story itself is moving, but for me the quotes were the thing that made reading so interesting. I felt like the quotes were made for creative person, like me.

Alchemist gave me strenght to believe that my work matters. 

2. ELIZABETH GILBERT - BIG MAGIC (CREATIVE LIVING BEYOND FEAR)

IMG_2738

“Do you have the courage to bring forth this work? The treasures that are hidden inside you are hoping you will say yes.” (Elizabeth Gilbert, Big Magic)

Elizabeth Gilbertin Big Magic on kirja, joka jokaisen jollain tapaa luovan ihmisen tulisi lukea edes kerran elämässään. Gilbert tarjoaa kirjassaan erilaisen ja raikkaan näkökulman luomisprosessiin ja sen eri vaiheisiin omien kokemustensa kautta, olematta kuitenkaan tylsä.

Luovan työn tekemiseen vaaditaan intohimoa ja rohkeutta ennemmän kuin osaamista. Meistä jokaisesta löytyy kumpaakin, mutta se on eri asia uskaltaako jokainen käyttää itsestään löytämää intohimoa ja rohkeutta luomiseen? Tämän kirjan luettua ainakin allekirjoittanut lakkasi pelkäämästä oman potentiaalinsa käyttämistä.

// I'm speechless (still, even though I read this book like six months ago). Everyone needs to read Big Magic at least for once, because that book is a definition for the word perfect. Gilbert's writing style is incredible and believe me when I say that this book is an awesome source for inspiration. And this came from a person who don't get inspired by things easily.

You need a lot of passion and courage for creative living. We all have courage and passion deep inside of us, but it's a whole different story that are we brave enough to use them for creating.

This book is for those whose fears are bigger than their passion to create.


3. SARAH KNIGHT - THE LIFE-CHANGING MAGIC OF NOT GIVING A F**K

IMG_2744

"Stop giving a fuck and start living your best life."
(Sarah Knight, The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k)

Olen  aika varma siitä, että en ole ainoa ihminen, joka on joskus jättänyt jonkun asian tekemättä vain sen takia, että joku toinen ihminen on sanonut, että niin ei kannata tehdä. Koskaan ei pysty miellyttämään kaikkia tämän maailman ihmisiä, joten miksi edes vaivautua yrittämään?

Etenkin siinä vaiheessa, kun luo jonkinsortin taidetta, tulee vastaan edellä kuvattuja ihmisiä. Onkin siis tärkeää, että jokainen luova ihminen osaa pitää päänsä ja tehdä sitä mikä itsestä tuntuu hyvältä välittämättä muiden mielipiteistä. Tämä kirja tulee avaamaan silmät siitä, kuinka paljon elämä helpottuu, kun lakkaa välittämästä asioista ja mielipiteistä, joilla ei ole merkitystä.

// Knight's book's title says everything. Every once in a while you will come across people who aren't good for you. Not caring about what others think is necessary to every creative person out here. You can't please everyone, so don't even bother trying.

Let negative ones live their life as they want to and just keep on keeping on and being you.


+1 JONATHAN TILLEY - WHAT CREATIVITY IS TRYING TO TELL YOU

"Creativity is as individual as it is universal." (Jonathan Tilley, What creativity is trying to tell you).

Miten luovuus määritellään? Siihen ja moneen muuhun kysymykseen Jonathan Tilley antaa vastaksen puheessansa What creativity is trying to tell you. Puhe käsittelee osittain samoja aiheita, kuin Gilbertin kirja Big Magic, joten ei ihmekkään, että tämä osui ja upposi allekirjoittaneeseen. Tämä pistää miettimään samalla, kuin se antaa inspiraatiota.

// What is the definition of creativity? Jonathan Tilley answers to that and many other questions in his speech What creativity is trying to tell you. This speech hits close to Elizabeth Gilbert's book Big Magic, so no wonder why I liked this one so much.

This makes you think and gives you inspiration at the same time.
Vähän erilaisempaa postausta tällä kertaa. Haluaisitteko lukea tällaisia joskus toistekin?6 kommenttia:

 1. Hei ihan loistava postaus!! Kiinnostuin kyllä noista kaikista kirjoista ja videota katsoin jo pätkän (en ehdi nyt heti katsoa loppuun, joten laitoin kirjanmerkkeihin!) Iso kiitos tästä ♥

  https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 2. Mulla heräs kiinostusta kyllä jokaisesta kirjasta! Pitää laittaa lukulistalle nuo. Oli kyllä äärettömän hyvä postaus, toivoisin lisää tällaisia! :)

  https://petrajanica.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 3. Tosi kiva postaus ja mun tekee mieli lukea noi kaikki! Ehkä mä yritän, kun oon ensin lukenut ton kirjapinon, joka on odottanut mua jo vuoden yöpöydällä :D

  http://erikakooo.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 4. Super kiva postaus, täytyypä pistää muistiin nuo kirjat! Lukeminen on niin kivaa<3

  https://harrietgripenberg.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 5. Tästä sai paljon lukuvinkkejä, kiitos! :-)

  adaemmimaaria.blogspot.fi

  ReplyDelete
 6. Oi, tämä olikin hyvä postaus! Mulla on jo hetken aikaa ollut hakusessa uutta luettavaa... :)

  ReplyDelete