11/10/2017

THOUGHTS | KUINKA KOVAA SAA HUUTAA? (KUUMAA - HUUDA LUJEMPAA VID)Musiikkivideoita ilmestyy nettiin kuin sieniä sateella. Tarjonta on laajaa, kuten myös hajonta. On erittäin hyvin tehtyjä biisin sanomaan liittyviä videoita, hyviä ja niitä, joista ei oikein tiedä, että mitä sanoisi. Kilpailu on kova, jos näin nyt voisi sanoa. Fakta on kuitenkin se, että musiikkivideon pitää olla niin kiinnostava, että se saa katsojan koukkuun - eli katsomaan loppuun asti. Ja jos bändi on ennestään tuntematon - tsekkaamaan lisää heidän musiikiaan.

Taannoisessa Lost in Music - postauksessa suitsuttamani bändi KUUMAA julkaisi ensimmäisen musiikkivideonsa hetki sitten. Ensimmäisen katselukerran jälkeen päässä pyöri vain yksi sana: tateellinen.  Julkaisuajankohtana allekirjoittanut istui junassa matkalla kohti Oulua ja siinähän se vajaan viiden tunnin junamatka meni miettiessä jotain muutakin sanottavaa tästä videoista, kuin että: MITEN NÄÄ ÄIJÄT ON NÄIN LAHJAKKAITA?

untitled-8961

Tää video on yhtä fresh, kuin mun Vetementsin Staff - paita ja muut vaatekaapin tarkoin valitut ja varjellut viime aikojen ostokset, eli ihan 5/5. Valokuvausta harrastavana ja videokuvausta opettelevana iso osa huomiosta kiinnittyy just siihen miten musiikkivideo on kuvattu, minkälaista materiaalia siinä on ja miten se on editoitu. Tässä oli kaikki kuvakulmia myöten kohdallaan. 

Videon sisälsi monipuolisia klippejä, jotka nivoutuivat hyvin itse biisiin. Teeman ollessa jollain tapaa jokaisen huulilla olevan ajankohtainen. Monipuolisesta sisällöstä allekirjoittanut sai eläviä flashbackeja siitä yhdestä ja ainoasta kerrasta, kun koitin koota Ikean hyllyä. (En osannut.) Mieleen tuli myös muistoja lämpimistä ja viinivoittoisista, mutta ei niin kesäisistä illoista Keski-Euroopassa just niiden ihmisten seurassa, joiden kanssa on hyvä olla.

Eli lyhyemmin sanottuna edellinen kappale voisi olla tämä: Hyvä musiikkivideo on sellainen, johon katsoja pystyy samaistumaan / joka herättää katsojassa tunteita. Ja sitä Huuda Lujempaa todellakin oli. Hyvissä biiseissä ja musavideoissa pätee sama "sääntö": katsojan/kuuntelijan tulkinnanvara.
Vaikka 3:32 minuuttia kestävässä pätkässä on muutamia "Hei mitä tässä tapahtuu?" - ajatuksen aiheuttavia kohtauksia, minkä takia ainakin allekirjoittanut joutui katsomaan videon muutamaan kertaan, se ei haitannut yhtään.

Loppupäätelmäksi tuli kuitenkin se, että ehkä kyseisen videon hienoin "koukku" on se, että mitään ei niin sanotusti sanota suoraan, vaan asiat jäävät katsojalle itselleen tulkittavaksi.

untitled-8982

Ei voi muuta kuin hattua nostaa Huuda Lujempaa - videon kuvaaja-ohjaaja Anton Baer'ille. Ihan mielettömän hyvää duunia nuorelta kaverilta! Ihmiseltä, joka harvemmin inspiroituu muiden kuvista ja duuneista on paljon sanottu, että Antonin Instagram on inspiroinut mua viime aikoina muun muassa kehittymään omaa inspiraatiota ja ajattelemaan enemmän laatikon ulkopuolelta.

Kun ihkaensimmäinen julkaistu musavideo on tätä laatua, voi vain jäädä mielenkiinnolla odottamaan, että mitä bändiltä tulee seuraavaksi, ja millä laadulla.

Oletteko ehtineet tsekata tätä kyseistä videota? Mitä mieltä olette?

2 kommenttia:

  1. Sun postaukset on aina yhtä upeita <3

    http://nea-amalia.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete