12/29/2017

GIGS | TÄRYKALVOMURHAA, MOSHPITTIÄ & TÖIS OLEVIA JUNNUJA

http://writtenbyneea.blogspot.fi/search/label/IBE http://writtenbyneea.blogspot.fi/search/label/IBE http://writtenbyneea.blogspot.fi/search/label/IBE http://writtenbyneea.blogspot.fi/search/label/IBE
Keskiviikko-alkuillasta Tavastian täytti IBE, Cledos ja muutama ystävä. Allekirjoittaneelle tää oli ensimmäinen IBE'n keikka. Jos kiinnostaa tietää enemmän tästä artistista, suosittelen tsekkaamaan marraskuussa julkaistun Ilmari Iben takana - postauksen. Päällimmäinen fiilis keskiviikon keikasta on positiivinen hämmennys. Nuoren aristinalun debyyttijulkaisu jätti ainakin minuun kuvan herkästä runopojasta. Ette edes pysty kuvittelemaan, kuinka hämmästyneeltä näytin, kun setin aikana IBE kehotti ihmisiä moshpittiin useampaan otteeseen. Ei siinä, kivaa hommaahan se on, tai näin ainakin muistelisin jotain vuonna 2013 koettuja pittejä Bring Me The Horizonin keikoilla.

 Ei se runopoikamaisuus ollut mihinkään kadonnut moshpiteistä huolimatta. Se on ominaisuus, joka tulee esille niiden herkimpien (lue: ihastumista&rakastumista) käsittelevien biisien kohdalla, kuten <3 ja Rakastuminen. Viimeisenä biisinä kuultiin julkaisematon biisi, josta allekirjoittanut ei muista yhtään sanaa tai mitään muutakaan, kuin sen, että se biisi oli ihan superhyvä ja tunteisiin menevän surullinen.

Mä sanon taiteeksi IBE'ä huutamassa sydämensä pohjasta keuhkojansa tyhjäksi. Tätäkään ei voi sanoa pelkästään keikaksi, vaan kulttuurielämykseksi. Kaikki valoja, ja niitä kahta ihmistä IBE'n takana - kitaraa soittavaa Eliasta (My Friend Marla) ja biiteistä vastaavaa Eljaa (EM), aka niitä kahta joiden käsialaa IBE-debyyttiplatan taustat suurimmilta osilta on, myöden on niin loppuun asti hiottua, mutta silti kaavoihin kangistumatonta, on täydellistä.

IMG_1370 IMG_1596 IMG_1054 IMG_1544 IMG_1600
Cledos, joka saavutti kuuluisuuden ihan ensimmäisellä ikinä julkaisemallaan biisillään "Töis", kesällä 2017. Cledos, ihan niin kuin IBE ja Versace Henrik ja kumppanit tietää, mikä iskee nykynuoriin. Edellisen faktan puolesta puhuu se, että Tavastia oli ihan tukossa kaikenikäisistä katsojista, ja aikalailla kaikki osasi marraskuussa julkaistun Alo - EP'n biisien sanat ulkoa. Puhumattakaan siitä, että suurin osa paikalla olleesta jengistä oli pukeutunut Töis - crew'n huppareihin, jotka kävivät niin hyvin kaupaksi, että allekirjoittanut jäi ilman omaa kappaletta, jolla flexata. 

Töis - crew on lyhkäisyydessään vaatteita suunnitteleva kaveriporukka, johon kuuluvista tyypeistä muutama Cledoksen lisäksi tekee/on tekemässä musaa. Muhun kolahtaa, ja mua inspiroi kovasti Cledoksen positiivinen asenne ja se elämänilo mikä miehenalusta välittyi niin keikalla, kuin sen jälkeen vaihdetussa parissa sanassa. 

Cledoksen setin aikana lavalla nähtiin tuttuun tapaan Töis Crew, joista pakko mainita itsekin musaa tekevä Essu12 ja tuplaajana toiminut Theofuego. Näiden lisäksi Versace Henrik, kävi vetämässä oman fiittinsä Alo - EP'ltä löytyvään Johnny - biisiin, joka iski allekirjoittaneeseen kuin nyrkki silmään silloin, kun se julkaistiin. 

Niin kuin vähän aikaa sitten julkaistussa KUUMAA - postauksessa mainitsin, musiikki kuulostaa niin paljon paremmalta, kun sitä on katsomassa keikalla. Se ei haittaa, että virheitä, kuten sanojen unohtelua sattuu, kunhan fiilis on hyvä. Ja sitä se todellakin oli kummankin keikan aikana! 

Mä en (edelleenkää) ole musiikkitoimittaja, mutta seison sataprosenttisesti sen takana, kun sanon, että vuosi 2017 oli niin IBE'n kuin Cledoksen nousukauden alku, ja 2018 näiltä kummaltakin tullaan kuulemaan ja näkemään jotain suurta ja isoa.

12 kommenttia:

 1. Live on tosiaan ihan eri kokemus kuin kuunnella levyltä.

  ReplyDelete
 2. Upeita keikkakuvia! Livekeikat on ihania, pitäisi taas päästä pitkästä aikaa jollekin keikalle <3

  ReplyDelete
 3. Wau, tää oli hieno postaus! Hyvin kirjoitettua tekstiä ja hienoja kuvia, saat vangittua ton fiiliksen ihan loistavasti! En tiiä tiiätkö sitä ite, mutta sulla on sellanen tapa kirjottaa ja houkutella lukijoita noille keikoille & kuuntelemaan musaa, että jopa minä - rockiin ja metalliin taipuva jääräpää - olen päätynyt kuuntelemaan millon mitäkin poppia ja räppiä :D Että hyvä Neea, just noin ! Pitää ehdottomasti käydä tsiigailemassa noita, jos joku keikka sattuu just sopivasti kalenteriin. Ja kyllä, oi livekeikat <3 Ihan parhaita, ihan aina. Artistiin saa erilaisen kontaktin ja se saa erilaisen kontaktin kuuntelijoihin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi apua, en tienny, mutta nyt tiedän! Kiva kuulla, että näillä mun pitkillä ja monimutkasilla lauserakenteilla saa ees yhden ihmisen tsekkaamaan uutta musaa/milloin mitäkin.

   Delete
 4. Keikat ovat jääneet viime vuosina vähemmälle kun alkoi nyppiä se, että ne olivat niin myöhään - ja sitten vielä aina myöhässä! Mutta hyvin olet onnistunut kuvaamaan esitystä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Jep, keikkojen myöhässä oleminen on tosi yleistä ja harmillista.

   Delete
 5. Mielenkiintoista settiä ja mahtavaa fiilistä! Ja keikkakuvat on tosiaan upeita!

  ReplyDelete
 6. Mun mielestä noissa kuvissa onnistunu tosi kauniisti toi verkkapukuisen kohdalla värit! Jotenkin toi sininen tausta, vaaleanpunaiset ja muut murtuneet sävyt luo fiilistä kun voisi itse nähdä paikanpäällä vastaavaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin itse asiassa tykkään siitä kuvasta tosi paljon!

   Delete