4/25/2019

GIGS | UUDEN AALLON MIELENKIINTOISIMMAT ARTISTIT PAKKAHUONEELLA

Mä oon viime viikkoina viettänyt enemmän aikaa autossa ja bussissa, menossa paikasta A paikkaan B, kuin olen ollut kotona. Ja se on ollut todella virkistävää, kuin samojen maisemien katselu päivästä ja viikosta toiseen. Mulle on viime aikoina ihmetelty sitä, miksi ihmeessä matkustan kahdeksansataa kilometriä kuvatakseni keikkoja? Vastaus on hyvin yksinkertainen: mä tykkään siitä mitä mä teen niin paljon, että mä olen valmis liikkumaan sen takia. Totta kai mä voisin myös istua kotona ja odottaa, että kiinnostavia asioita alkaisi tapahtua kahdenkymmenen kilometrin säteellä. Ja voisinhan mä myös kuvata esimerkiksi luontoa, kun metsään pääsee suoraan kotiovelta, mutta se ei innosta samalla tavalla.  Fakta on se, että ketään ei tulla hakemaan kotoa töihin, tai yhtään mihinkään muuallekaan. 

Viime torstaina olin pitkästä aikaa Tampereella, missä on viime aikoina järjestetty jos jonkinmoista kiinnostavaa keikkaa ja festaria. Torstaina Events 365 järjestämä tapahtuma täytti Pakkahuoneen Gettomasasta, Ibestä ja Melosta, sekä mielenkiintoisista uransa alussa olevista uuden aallon räppäreistä: Sexmane, Le Fvbelos ja Cavallini&Shrty. 

SEXMANE

Viime vuoden lopussa ensimmäisen biisinsä "Aikakone" ja alkuvuodesta "Erilainen" - biisin julkaissut Sexmane on artisti, jonka läpimurtoa odotan tältä vuodelta. Kahden ensimmäisen biisin taustat on muun muassa Melolle tuottavien Kuiva H'n ja 4eva'n laadukkaista käsistä - ja sen kuulee. Mun olisi ehkä helpompi listata biisejä, jotka ei oo saanut mua itkemään, mutta Aikakone on yksi niistä, kiitos ihon alle menevien sanoituksien ja äänen.  

Mun piti itseasiassa vuosi sitten vappuna ottaa kuvia Sexmanesta, kun oltiin kumpikin Rukalla. Ehdin kysymään, että mihin aikaan hänelle sopisi ja sen jälkeen onnistuin vahingossa nukahtamaan. Olin silloin tehnyt pitkään pitkiä päiviä töissä, joten univelkaa oli vaikka muille jakaa.
Allekirjoittanut jää mielenkiinnolla odottelemaan Sexmanen uutta musaa, jota on luvassa ensi kuussa!
LE FVBELOS

Lokakuussa tuplasinkun Hulluks / Kauas julkaissut Le Fvbelos aiheutti kylmiä väreitä ja muutaman silmäkulmasta karkuun päässeen kyyneleen, juurikin Kauas - biisin aikana. Mä ihailen sitä, miten keikan aikana pystyy näyttämään itsestään monta eri puolta ja tunnetta. Niin paljon energiaa ja vauhtia ja positiivisuutta. Keikalla kuultujen biisien perusteella, odotan Le Fvbeloksen uutta materiaalia todella paljon!CAVALLINI&SHRTY
Mun päässä alkaa automaattisesti vuoden 2018 alussa julkaistun Afro Finska EP'n biisi Helly Hansen heti, kun joku mainitsee Cavallini&Shrty'n. Mä oon itse asiassa nähnyt heidän keikan ohimennen viime syksyn Lost in Musicissa. Tällä kaksikolla on erittäin hyvä flow ja biisit toimii tosi hyvin livenä! 
MELO
Melo tietää mitä se tekee ja mitä se haluaa. Ja just noista syistä Melon keikkoja on kiva käydä katsomassa. Muutama vuosi sitten olin Tavastialla ja se kyseinen IBE X FRIENDS - ilta taisi olla yksi ensimmäisiä esiintymisiä. Mun mielenkiinto heräsi jo siinä vaiheessa, kun Melo asteli lavalle hupparin huppu syvälle päähän vedettynä. Siinä salaperäisyydessä oli jotain kiehtovaa - ja se on pitänyt hyvin otteessaan.

Alkukuusta julkaistu Marimekko - sinkku, jossa oli mukana Babyface Bax enteilee sitä, että uutta materiaalia on tuloillaan. 

IBE
 
"Valomies, saisko vähän sinistä valoo?" - Ibe, ennen keikan alkua. Sininen valo on ainakin yksi mun ja monen tuntemani keikkakuvaajan kompastuskivi. Mutta näistä kuvista mä olen ylpeä! Vuosi sitten näihin aikoihin julkaistulla NONSENSE  - EP'ltä löytyvä BULI on hyvän flow'n ja sanoitusten puolesta ollut yksi mun lempparibiiseistä. Se on just se go to - biisi, kun kaipaa vahvistusta fuck what others say - asenteelle.

"Mikä on sun hustle, mikä on sun tapa selvitä / Mistä löytyy avain jolla pääset ulos sellistä?" Erittäin hyviä kysymyksiä, joita oon viime aikoina pohtinut - ja löytänyt vastauksen. Sä luet just mun tapaa selvitä - tätä blogia.

GETTOMASA

Torstai-illan päätti Gettomasa, jonka alkuvuodesta julkaistu "Muijii Stadis" - sinkku on ollut kovassa kuuntelussa, ihan sama mikä tilanne tai fiilis, niin tosta biisi toimii. PME'n alla julkaistulta Chosen One esikoisalbumi kolahti silloin muutama vuosi sitten kovasti ja sieltä on jäänyt muutamia biisejä soittolistoille. Torstai oli kuitenkin eka kerta, kun pääsin todistamaan Gettomasaa livenä ja pakko todeta, että hänen ääni on kuin samettia korville.

Puhuin viime postauksessa auki olevista vappu-suunnitelmista ja Pyhän houkuttelevista vappumeiningeistä. Iben & Melon lisäksi keikkatarjonnasta löytyy myös Gettomasa. Nämä on näitä hetkiä, kun toivoisin omistavani ajokortin ja auton, kun houkutus lähteä pohjoisesta pohjoisemmaksi on niin kova, mutta julkinen liikenne loistaa poissaolollaan tai aiheuttaa harmaita hiuksia ongelmallisine aikatauluineen. Mutta enköhän mä jotain keksi, jos päätän lähteä tutustumaan Pyhän maisemiin.

1 kommenttia:

  1. On muuten pirun siistit noi kuvat Ibestä, sininen ei todellakaan osunu sulle kompastuskiveksi!

    ReplyDelete