2/23/2018

INSPIRAATIO | MICO BUDDE LIIKKUU TUMMILLA VESILLÄ TEHDESSÄÄN MUSIIKKIA

01 (16)

Inspiraatio - sarjassa esittelen itseäni inspiroivia ihmisiä. Aikaisemmat osat löydät täältä.

Suuremmalle yleisölle otsikossa mainittu Mico Budde ei varmaan sano mitään, vaikka musiikkia 24-vuotias Järvenpäästä kotoisin oleva mies on tehnyt vuodesta 2011. Ensimmäinen, neljä biisiä sisältävä EP Itseimho julkaistiin viime vuoden joulukuussa. Itseimho esitteli Mico Budden ja tänään julkaistu Joka päivä on karkkipäivä tutustuttaa syvemmin artistin mielenmaisemaan.

Oman musiikin lisäksi Micolla on monta rautaa tulessa. Hän toimii Versace Henrikin tuplaajana, miksaa ja masteroi muiden artistien julkaisuja, sekä tekee Youtubeen suomenkielisiä tutoriaaleja FL Studion käytöstä.

01 (21)

"Itteäni nimitän mun omal nimellä koska en jaksa aliaksii"

Kyseinen laini löytyy Itseimhon Häpeilemätön - nimiseltä biisiltä. Vielä hetki sitten Mico piiloutui aliaksien taakse. "En mä varmaan tekisi musaa omalla nimelläni jos mulla ois niin sanotusti tavallisen tylsä nimi." Jep, Mico Budden nimi on kaikkea muuta kuin tavallinen ja ennen kaikkea se on mieleenpainuva. Masennus, yksinäisyys, ja maailman epäoikeudenmukaisuus on julkaisusta toiseen kantavia teemoja. Biisit ovat sekoitus omia kokemuksia sekä fiktiota, joten omalla nimellä räppääminen sopii siihenkin oikein mainiosti - ei tarvitse esittää mitään.

Itseimho on EP'ksi lyhyt - vain kymmenen minuuttia, mutta lyhyys on uusi musta nykypäivän musiikissa. Se saa ihmisten kiinnostuksen heräämään.

untitled-5071

"Omakustanteiden ilmaisunvapaus kiehtoo, mutta ois siistii saada joku hoitamaan promoamista".

Micon kaikki tähän astiset julkaisut ovat olleet omakustanteita. Levy-yhtiöistä puhuttaessa nousee esille seikka, johon varmaan aika moni osaa samaistua - oman tekemisen ja osaamisen mainostaminen. Marblegangiin kuuluva Mico ei ole keikkaillut soolona kuin kerran. Tammikuussa Kutosella Melon Matalapaine - julkkareiden yhteydessä hän esitti muutaman oman biisin. "Jälkeenpäin kuulin, että eturivissä olleet tytöt olivat osanneet laulaa mukana, se tuntui siistiltä."

"Välillä vois räppää ja välillä vaa soittaa biittejä", Mico toteaa, kun puhutaan soolokeikoista. Enemmänkin performansseja, mitä keikkoja.


01 (19) joka päivä on karkkipäivä
Cover art: Helmi Padatsu
"Sulla on taas karkkia = Joka päivä on karkkipäivä"

Joka päivä on karkkipäivä sai nimensä arkisesta kohtaamisesta ystävän kanssa. Se jatkaa ensimmäiseltä EP'ltä tuttua kaavaa ja sisältää paljon itseironista läppää. Neljästä biisistä ei löydy yhtäkään fiittaajaa, ja kaikki biititkin ovat omaa käsialaa. Joka päivä on karkkipäivä on kertomus riippuvuuksista ja siitä, kuinka helposti ihminen voi koukuttua johonkin. Kaikki biisit nivoutuvat yhteen luoden EP'stä kokonaisen tarinan jota kansitaide vahvistaa.

Mico Budde on yksi mielenkiintoisimmista Marblegangin jäsenistä, toivottavasti kuulemme hänestä vielä moneen otteeseen tänä vuonna!


7 kommenttia:

 1. Kiva löytää ihan uusia muusikoita :)

  ReplyDelete
 2. Mielenkiintoinen nuori muusikko. Pitääpä koittaa tutustua enemmäbkin.

  ReplyDelete
 3. Täytyy tutustua hänen musiikkiinsa enemmän, kiitos vinkistä!

  ReplyDelete
 4. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus! Kuulostaa vaikuttavalta!

  ReplyDelete
 5. Kävin tsiigaa, iha vitu helmee. Iso peukku tälle. Mico Budde aikamme Notorious B.I.G my mans. Keep it one hunnit. JOKA PÄIVÄ ON KARKKIPÄIVÄ!

  ReplyDelete