2/10/2018

INSPIRAATIO | PÄIVÄKIRJAMAISTA RÄPPIÄ ELÄMÄN VAILLINAISUUDESTA

Vaikka kuinka toivoisimme, selkeää vastausta emme saa
Koko elämä yks TBA
untitled-1665

Jos ensimmäinen inspiraatio - sarjan postaus on mennyt ohitsesi, löydät sen tästä.

Muutaman kerran täällä blogissa, sekä mun sosiaalisessa mediassa on vilahtanut mainintoja Edicti - nimellä musiikkia tekevästä nuoresta miehenalusta. Tässä postauksessa muun muassa sanoin, että kyseisen artistin viime vuonna julkaistu Vailla - levy on vieläkin yksi henkilökohtaisesti tärkeimmistä julkaisuista. Vaan kuka on Edicti?

Edicti, eli 19-vuotias Itäkeskuksesta Espoon idylliselle omakotitalo-alueelle muuttanut Mico, opiskelee neljättä vuotta Kallion lukiossa. Muun muassa sulkapalloa ja rumpujen soittoa harrastanut Mico, ei ole aina ollut kiinnostunut räpistä. Ala-asteella pääsääntöisesti metallia, ja ylä-asteen alussa EDM - vaiheen läpi käynyt miehenalku ajatteli aikaisemmin räpin olevan vain puhetta rahasta ja oman erinomaisuuden todistelua itselle. Ylä-asteen puolivälissä kaikki kuitenkin muuttui, kun soittolistoille löytyi KC/MD-Mafian ja Oukkidoupin kaltaisia artisteja.

"Artistinimi syntyi sattumalta"

"Selasin Wikipedian satunnaisartikkeleita, ja vastaan tuli Edikti, se tarkoittaa yleensä yksinvaltiaan antamaa ilmoitusta laista. Koska oon Mico, ceellä, niin artistinimikin on sitten c-kirjaimella." Omaa musiikkiaan päiväkirjamaiseksi räpiksi kuvaileva Mico sanoo biisien kirjoittamisen olevan terapiaa.

"Edicti on eri minä, mutta Micoa ja Edictiä on vaikea erottaa"


Olisimpa vielä lapsen kengissä, hengissä vielä hetken
Kiertäen sen, tietä tehden
Hyväksy itsesi. Miksi etit jotain muka parempaa?

untitled-1677

Perfektionismi, estetiikka ja kaikki elämän aikana koetut synkät asiat ovat yhtä kuin Edicti.
Estetiikkaansa Mico kuvailee minimalistiseksi. Biiseissä esiintyvät teemat, kuten: rakkaus, kaipuu, luopuminen, sekä Vailla - levyssä tutuksi tullut vaillinaisuus, ovat myös asioita jotka hän kokee kauniiksi.


"Vailla kertoo tunne-elämän aaltoilusta"

Vie minut sinne missä orvokit kukkivat
Sinne missä myrskypilvet tanssivat tummina
untitled-1651

Viime vuoden lopussa julkaistu yhdeksän biisiä sisältävä levy kantaa nimeä "Vailla", joka pätee jollain tapaa jokaiseen biisiin. Avausraita TBA (feat. Vanha Kettu) - vailla tietoa tulevasta, Sateessa Syntynyt, Vailla (feat. Ibe ja Pianomies) ja Loppu - sinua vailla, Taivastus sekä Ikuista mut ja Kirjaudu kehostasi ulos (feat. OD Kokemus) - rauhaa vailla. Kun juoksen biisi puolestaan kumpaakin, sekä rauhaa että sinua vailla. Ikonicon kanssa tehty Yumalah puolestaan voidaan tulkita niin, että biisin sanoma on vailla jumalaa/tietoa suuremmasta.

Allekirjoittanutta on aina puhutellut Edictin biisien monitulkintaiset lyriikat, joista huokuu eletty elämä. Viime aikoina stabiilin elämäntilanteen ansiosta tai takia writer's blockista kärsinyt Mico avaa ylimalkaisesti tulevan vuoden kuvioitansa: Tulossa on ainakin Kökön tuottama tuplasinkku. Se jää nähtäväksi, tai paremminkin ehkä kuultavaksi mitä muuta Edicti aikoo tarjota koko ajan kasvavalle kuulijakunnalle vuonna 2018.5 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea ja oppia uutta :)

  ReplyDelete
 2. Täytyy kyllä ehdottomasti kuunnella muutamat biisit, hyvää räppiä kuuntelee tosi mielellään :)

  ReplyDelete
 3. Piti käydä googlessa ja lukea sieltä noiden kappaleiden sanoja hieman enemmän. Mico mainitsee itsekin haastattelussa 2/2017 Mushidmahcom, että jos sanoituksista haluaa oikeasti ottaa selvää, vaatii se kärsivällisyyttä. Lauseita joutuu kääntelemään ympäri jotta niiden merkitykset selkenevät. Yritin, ei auennut.

  ReplyDelete
 4. Moikka!
  Joitakin säkeitä / sanaleikkejä oon genius.com:ssa avannut, mut laajalti kirjotan esim. asioista, jotka muistuttaa mua tietystä fiiliksestä tai aiheuttaa mulle tietyn tunnetilan. Usein biisien sisällöllä pyrin sen tunnetilan välittämiseen. Harmi kuulla, et biisit ei oo auennu sulle, mut hienoo kuulla kuinka paljon oot efforttia sanotuksien avaamiseen pistäny <3
  - Mico

  ReplyDelete
 5. Hei tosi kiva sarja! Pistän tän korvan taakse, pistä sinä Konsta OG (löytyy ihan Spotifystä ;D)

  hanna
  www.hannamariav.com

  ReplyDelete